Chiptuning / Ecotuning

Chiptuning specifiek gericht op brandstofbesparing wordt Eco-Tuning genoemd. Door een softwarematig perfecte afstelling en een verbetert vermogensverloop zijn prachtige resultaten haalbaar. Onder ideale omstandigheden is meer dan 15% haalbaar, maar als richtlijn houden we een percentage van 5-8% aan.

chiptuning

Voor wagenparken, zie ook zakelijke diensten, voeren we geregeld eco-tuning uit. U kunt zich voorstellen dat wagenparkbeheerders, transport en vervoersbedrijven etc. gebaat zijn bij een lager verbruik van hun bedrijfswagens, taxi's, bedrijfsbussen of trucks. Zelfs voor kraan -en graafmachines kunnen we iets betekenen. Ook hier geldt weer dat maatwerk noodzakelijk is zoals u al heeft kunnen lezen bij reguliere chiptuning.

Bedrijven houden verbruik/ brandstofkosten nauwlettend in de gaten zodat in praktijk exact de verschillen gemeten kunnen worden. Daarbij is brandstof vaak een forse kostenpost. Dit is de reden dat we eco-tuning veelal business-to-business uitvoeren. Toch kan besparing ook particulier interessant zijn.

Camperaars, caravanrijders en/of bestuurders die veel (zakelijke) kilometers maken zijn vaak ook geinteresseerd in een lager verbruik. In combinatie met een mooier vermogensverloop zeker de moeite waard om eens te informeren naar de mogelijkheden.

Bekijk de mogelijkheden voor uw auto, of maak eens een afspraak voor een vrijblijvend gesprek, en overtuig uzelf!

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van DigiCar Engineering.